OAN MIRÓHola a tots i a totes! Si hi ha un artista que connecti significativament amb el món imaginari dels infants, aquest és en JOAN MIRÓ. És per això que al llarg del segon trimestre hem fet un treball molt interessant sobre l’obra d’aquest fascinant artista. De mica en mica, hem anat descobrint quines tècniques utilitzava, quins eren els seus colors preferits...

En la primera sessió es va introduir l'artista: qui era? què feia? on vivia?... Es van mostrar fotografies i es van projectar una selecció d'imatges de les seves obres que seguien la seva trajectòria com artista i la varietat de tècniques que havia experimentat.

La segona sessió va consistir en recordar tot allò fet i parlat a la primera i realitzar un treball partint de l'observació d'algunes obres fixant-se molt bé en els elements dibuixats: punts, ulls, triangles, formes que s’uneixen per línies,llunes estrelles,...

El treball a fer va ser reproduir amb plastilina de color negre alguns d’aquest elements que apareixen constantment en els quadres d’en Miró.La tercera sessió va consistir en tornar a observar alguns quadres d’en Miró i en fixar-se molt bé en els elements dibuixats: punts, ulls,...

El treball que van realitzar els nens i nenes va consistir en fer un mural a l’estil Miró entre tots. Es van utilitzar ceres toves amb els color que més utilitzava el pintor: vermell, blau, groc i verd. Sobre un fons blanc, cada nen/a va dibuixar aquells elements mironians que més li agradaven.
https://youtu.be/BNOp6Z9FR3E
En la quarta sessió, es va observar el quadre “Blau 3” i es va proposar fer un mural semblant.

Sobre un paper Dina 3, cada nen/a amb ceres va reproduir les línies i punts que apareixen en aquest quadre. A continuació amb un pinzell gruixut van cobrir tot el paper amb témpera blava diluïda amb aigua.

En la quarta sessió, es va observar i analitzar el quadre “Autoretrat 1937-38/1960”. A continuació es va proposar als nens /es que reproduïssin aquest quadre amb un pinzell i pintura negra.

En la cinquena sessió es va proposar als nens/es que pintessin un quadre a l’estil Miró utilitzant pintures amb els colors que més li agradaven a en Miró.


En la sisena sessió es va observar una de les escultures més importants d’en Miró, “La dona i l’ocell”.

El treball que es va realitzar posteriorment, va consistir en reproduir aquesta escultura. Per començar van punxar l’ocell. A continuació van retallar trossets de paper de xarol(blau, groc, verd i vermell) per enganxar-los sobre dos rectangles de cartolina blanca. El resultat fou el següent: